آنتی‌ویروس‌های کیلویی!

آنتی‌ویروس‌های Symantec Norton و McAfee از آنتی‌ویروسهای خوب و صاحب بازار در عرصه جهانی می‌باشند. باالطبع حضور این دو آنتی‌ویروس در ایران نیز قابل توجیه است. اما در این یادداشت ما سعی داریم تا کندوکاوی عمیق در رابطه با لزوم خرید و یا عدم استفاده از سیمانتک و مک‌آفی بپردازیم.
قبل از هر چیز چند نکته را می‌بایست روشن کنیم:
این دو شرکت آمریکایی هیچ نماینده رسمی، غیررسمی، واسطه‌ای و... در ایران ندارند. بنابراین سوالی که پیش می‌آید این است که پس چرا برخی شرکتها که چنین ادعایی را می‌کنند؟ پاسخ بسیار روشن است. همانطور که بسیاری خود را نماینده رسمی و انحصاری شرکت‌های غول جهانی مانند: مایکروسافت Microsoft، سیسکو Cisco، اچ.پی HP، آی.بی.ام IBM، سان مایکروسیستمز SUN Microsystems می‌دانند، این شرکتها نیز در جهت جلب مشتری اقدام به کلاهبرداری نموده و  خود را نماینده رسمی سیمانتک و مکافی معرفی می‌کنند.
چگونه اقدام به فروش و پشتیبانی این محصولات می‌کنند؟
بسیار ساده! با چاپ بروشورهای رنگی و پاکت و بسته‌های نرم‌افزار و CDمربوطه. اما پشتیبانی هم کاملاً از جانب شرکتهای ایرانی و در سطح نصب آنتی‌ویروس، تعویض ویندوز و تنظیمات آنتی‌ویروس می‌باشد، نه در سطحی که امکان اضافه کردن ویروس جدید به دیتابیس و یا مشکلات احتمالی پیش‌بینی نشده.
آیا امکان نصب نسخه‌های کرکی در سیستم وجود دارد؟
همانطور که در مطلب بسیار پرخواننده قبلی (در مورد تفاوت‌های آنتی‌ویروس‌های کرکی و اوریجینال) به عرض رساندیم، شرکتهای تولید کننده آنتی‌ویروس کاملاً از نصب آنتی‌ویروسهای کرکی و ساعت و تاریخ آپدیت، IP گیرنده فایل بروزرسانی و... بطور کامل آگاه هستند. و بر اساس سیاستهای شرکت خود اجازه آپدیت به آنها را می‌دهند. اما نکته جالبتر اینکه اگر شما یک CD کرک‌شده نرم‌افزار تحت شبکه Symantec را تهیه نمایید، بدون نیاز به هیچ گونه Keygen، Crack و حتی اکتیو کردن قادر خواهید بود بر روی همه کلاینتها به تعداد نامحدود نصب کنید. و در واقع کامپیوترهای شبکه‌ی خود را در اختیار این شرکتهای آمریکایی قرار دهید. در مواقعی خاص که این شرکتهای امنیتی IP های ایران را برای آپدیت می‌بندند این شرکتها با تنظیم کردن پراکسی مشکل آپدیت را موقتاً حل می‌کنند. بنابراین این شرکتها فقط یک سی‌دی معمولی که قیمت آن در فروشگاه تکنو2000 حدود 15000 تومان می‌باشد را به قیمت میلیونی قالب می‌کنند.
نکته بغرنج‌تر اینکه متاسفانه این شرکتها از کم‌اطلاعی کارشناسان فناوری اطلاعات برخی از سازمان‌ها و ادارات دولتی سوء استفاده کرده و آنتی‌ویروس مکافی و سیمانتک تحت شبکه خود را برای مدت طولانی مثلاً 7 سال یا 10 ساله و یا بیشتر به صورت فله‌ای بفروش می‌رسانند! و پول ادارات دولتی را به دور می‌ریزند. این سوء مدیریت و کارشناسی در حوزه ICT به حدی است که کسی از این افراد سوال نمی‌کند که تا 10 سال دیگر آیا این شرکتها وجود دارند و یا مثل خیلی از شرکتهای دیگر ورشکست شده و جمع می‌شوند؟ آیا تا 10 سال دیگر اصلاً PC وجود خواهد داشت یا سیستمهای دیگر جایگزین خواهد شد؟ آیا تا 10 سال دیگر همین نوع سیستم امنیتی وجود خواهد داشت یا سیتستمهای دیگری جایگزین خواهد شد؟ آیا تا 10 سال دیگر سیستم عامل به همین شکل و با همین کیفیت وجود خواهد داشت و دهها سوال بی‌جواب دیگر؟؟؟

به طور کلی می‌توانیم نتیجه بگیریم که اگر چه این دو آنتی ویروس آمریکایی از لحاظ کیفی در سطح مطلوبی قرار دارند -اگر چه بر سر همین مساله هم برخی اعتقاد دیگری دارند- اما با توجه به شرایط نرم افزار آنتی‌ویروس -که با بقیه نرم‌افزارها متفاوت است و بخش مهم آن را پشتیبانی تشکیل می‌دهد- و مسائل پیرامونی موجود در کشور و همینطور با نگاه به مسائل فنی خرید آنتی‌ویروس‌های مکآفی و نورتون سیمانتک اصلاً توجیه پذیر نمی‌باشد. حال اگر این نکته که همه آنتی‌ویروسهای موجود در ایران تقلبی می‌باشند و بدون ثبت در سایت رسمی این شرکتها است را در کنار آن قرار دهیم...
بسیاری از کارشناسان خبره در عرصه فناوری امنیت اطلاعات 3 آنتی‌ویروس را برای مراقبت از سیستمها علی‌الخصوص شبکه‌ها در داخل کشور پیشنهاد می‌کنند. آنتی‌ویروس‌های کوییک‌هیل Quick Heal ناد32  NOD32، کسپرسکی Kaspersky همگی دارای انجین قابل قبول و نمایندگی رسمی در ایران می‌باشند. از بین این سه آنتی‌ویروس، نرم‌افزار ضد ویروس کوئیک هیل به علت دارا بودن از تکنولوژی‌های بسیار پیشرفته مانند DNA Scan، انجین مجزای Anti-Malware، Anti-Rootkit و دارا بودن از کلیه سیتستمهایی که یک آنتی‌ویروس را بعنوان بهترین انتخاب برای حفظ امنیت در شبکه‌های بزرگ برمی‌گزیند مانند (فایروال، آنتی‌اسپم، آنتی فیشینگ و... -در حدود 40 تکنولوژی برتر که بسیاری از آنها انحصاری می‌باشند-) در صدر توجه‌ها قرار می‌دهد.